Den sande lykke

Hele verden rundt er der mennesker, som er på jagt efter lykke. Danmark er et land kendt for at være ”the happiest country in the world”. Og her, mange mennesker mener, at de er glade og tilfredse med deres liv, fordi de kan gøre, hvad deres hjerter ønsker, og de har råd til det. Mens andre siger, at de har fundet den sande lykke i en anden person. Måske i deres ægtefælle, børn eller nære venner. Det er ubestrideligt, at vi altid søger efter noget, der får os til at føle os godt tilpas, og vi kalder det LYKKE! Men spørgsmålet er: Hvad er den sande lykke? Hvor kan vi finde den? Er det nogen, vi må selv stræbe efter, eller er den givet til os?
Bibelen fortæller os om lykke, men den definerer den anderledes end vores kultur. I Bibelen er lykken uafhængig af omstændighederne eller de ting, som vi ejer. Ordene for “lykkelig” eller ”velsignet” i både det Gamle og det Nye Testamente  har den samme betydning, og de refererer til vores forhold til Gud.

I Jeremias bog 1: 1-2, der står “Velsignet den mand, som stoler på Herren og tager sin tilflugt hos ham. Han bliver som et træ, der er plantet ved bækken; det sender sine rødder mod vandløbet, det frygter ikke, når sommerheden kommer, dets blade er grønne. Det bekymrer sig ikke i tørkeår og holder ikke op med at bære frugt.”

I Matthæusevangeliet finder vi bjergprædiken, hvor Jesus siger: “Lykkelige er de, som forfølges på grund af retfærdighed, for Himmeriget er deres” Matt. 5:10. Hvordan kan man så være glade under sådanne omstændigheder? Her er hemmeligheden, den sande lykke  er ikke bare den følelse af, at alt går godt.

Jeg er optaget af at formidle, at den sande lykke og velfærd kun kan findes i vores forhold til Gud, hvilket også afspejles i vores forhold til andre mennesker.